Sletin rinsessat & ritarit

virtuaalihevonen

Catalina

Pääkuva ©Cella
Varsakuva Line©Cerona, värit©Linnea
Perustiedo

 
Virallinen nimi: Catalina
  Kutsuma nimi: Tuittu
Rotu: Suomalainen puoliverinen
  Sukupuoli: Tamma
Säkä: 171cm
  Väri: Rautias
Syntynyt: 7.8.2015
  Ikä: 3v
Painostus: Yleis
 Osaaminen: Koulutetaan
Omistaja: Scarlett  VRL-13247
 Kasvattaja: Anne L , Seppele
Katselin pienen tammavarsan haparoivia askelia kun se suunnisti ensimmäisen kerran emänsä Eelan nisille. Se oli väritykseltään selvästi rautias, sillä oli päässä myös valkeaa ja valkoiset sukatkin koristivat pienen hevosen jalkoja. Siitä tulisi vielä hieno hevonen, kunhan se ehtisi vielä kasvaa.
Catalina on temperamenttinen tamma, jolta löytyy kuitenkin myös tietynlaista herkkyyttä. Rautias tamma osaa kyllä näyttä mitä milloinkin haluaa, ja saattaa järjestää melkoisen show'n jos ei saa haluamaansa riittävän nopeasti. Iltaruoka pitää saada ensimmäisenä, ja kuolaimet pitää ehdottomasti lämmittää ennen suuhun laittoa. Melko malttamattoman luonteen omaava pieni Tuittu on myös äärimmäisen sosiaalinen tamma, joka ei viihdy ollenkaan yksinään: yksin jäädessään karsinanovi paukkuu tamman pitäessä mekkalaa.

Tuittu on aikamoinen diiva: se vaatii huomionsa heti, nyt ja välittömästi. Sen mielestä on myös kamalaa, jos iltatallin tekijä antaa ruoan ensin viereisessä karsinassa asuvalle! Vesilätäkön yli Tuittu ei myöskään astu, oli tilanne mikä hyvänsä. Onneksi se käyttäytyy kuitenkin hyvin talutettaessa...! Traileriin lastauksessa ei ole myöskään ollut ongelmia.

Ratsatettaessa Tuittu kuumuu herkästi. Kuumuessaan se pistääkin sitten toden teolla ranttaliksi. Meno on usein muulloikin kovin vauhdikasta, ja ratsastajalla onkin täysi työ saada tamma rauhoittumaan. Onneksi Tuittu on taitava tamma, joka tekee mielellään töitä. Tuittu vaatii selkäänsä ratsastajan, joka ei käytä liian voimakkaita apuja. Liian voimakkaista avuista tamma hermostuu ja heittää hanskat tiskiin saman tien. Tuittua kannattaakin ratsastaa pääasiassa istunnalla ja äänellä. Innokas Tuittu oppii nopeasti uutta, ja rakastaakin uuden opettelua! Tuittu vaatii paljon tekemistä, ettei tylsistyisi.

Tuittu on oiva maastokaveri, mutta toisinaan se innostuu viemään tai kisaamaan toisten ratsukoiden kanssa: tällöin se juoksee tallin pihaan saakka, ellei ratsastaja saa käännettyä sitä voltille tien reunaan tai pellolle. Rauhallinen ja määrätietoinen ratsastaja saa tamman pysymään aisoissa, ja lenkiltä palataankin usein ehjin nahoin takaisin tallille. ©Sinte

HOITO-OHJEET

  • Loimitetaan vain sateisella, kylmällä tai hyvin tuulisella kelillä
  • Jos pakkasta on  -10, päälle kevyt toppaloimi
  • Jos pakkasta on  -15, toppaloimi ja -20 toppaloimen alle vielä fleeceloimi.
  • Sateella kaulakappaleellinen sadeloimi, samoin jos hyvin myrskyisä sää. 
  • Tummansiniset varusteet Tuitun
  • Tarhataan mahdollisesti kaverin kanssa, pärjää kuitenkin yksin
  • Ketju turvan yli aina taluttaessa

SUKU

Jälkeläiset:
ei ole

KILPAILUT

Kilpailee porrastetuissa ja tulokset näkyvät VRL:on profiilista.
virtuaalihevonen!